Хотели в Гърция

Родос - домът на слънцето

30 Януари 2020 г.
   Родос е задължителен за тези, които наистина искат да се насладят на слънцето, защото е изключително топъл и приятен. Перфектна почивка съчетана с още по- страхотен тен, истинска мечта за жените! Любимо място, което с размах можем да разделим на две градчета - старо и ново. В най- вътрешната част ще намерите Стария град, отделен от останалата част с високи стени и ров.
   Ако сте любители на историята, то там ще я намерите в огромни размери - византийска, италианска и турска в едно. Един различен и отделен свят, намиращ се в сърцевината на града. Там ще намерите изобилие от епохи, останали във времето, вплели дори и малките, криволичещи улички
в своята тайнственост. Най- посещаваните места са Археологическият музей, Дворецът на Великия магистър и Улицата на Рицарите. Новата част, или по- точно град, ще Ви предложи изобилие от заведения, високи сгради, ресторанти, таверни, магазини и забавления, както и приятни плажове.
   Погледнато от историческа гледна точка тези сгради нямат
голямо значение, но ако искате просто разходка - разкрихме мястото. Знаем, че дори и виртуално се уморихте от разходки, така че Ви предлагаме да отпочинем на някое приятно място с питие в ръка. Точно поради тази причина подбрахме и едни от най- любимите ни места с плажове - Пефки, Цамбика и Фалираки, а ако искате екзотика - ще я намерите на Св. Павел и Линдос. В няколко реда Ви дадохме насоки какво можете да посетите на това слънчево място. Слагаме го на челно място в класацията за семейни гръцки курорти.
 
Всички новини »